×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Air Gear 8. rész

2006.05.27. | írta: Rage | téma: Air Gear | 2484 olvasás
OH LAWD
Tonchan ilyennek látja Ikkiéket
Orihara-sensei

Buccha-t otthagyták :p
A szokásos Tonchan-féle fanservice

IF THIS IS TRUE THEN HERE IS WHAT YOU DO
Ikkiék jutalma

Szerencsére ez a rész lényegesen jobb volt az előzőnél, úgyhogy még folytatom a sorozat blogolását. Voltaképp Ikkiék osztályfőnökéről, Tonchan-ról szólt (a valódi neve 富田毬, ami olvasható "Tomita Kyuu" vagy "Tonda Kyuu"-nek is, és itt szerintem ezt használta ki az alkotó, ugyanis Orihara-sensei, az iskola igazgatója Tomita-ként szólítja, a "Tonchan" becenév viszont a Tonda-ra utal - keresztnevének olvasatában nem vagyok biztos; logikus [és jó] is a "kyuu", de névnek kicsit furcsa, aki tud jobbat, kérem, kommentben közölje).
A rész úgy kezdődik, hogy Tonchan rossz hírt közöl Ikkiékkel (akik épp azon vitatkoznak, hogy mi legyen a csapatuk neve): valami csínytevést követtek el, ezért Orihara-sensei magához hívatta őket. Közben magyarázatot kapunk a tanárnő meglehetősen fura viselkedésére: egy kissé "másképp" látja a három bajkeverőt, pontosabban meg van győződve arról, hogy meg akarják erőszakolni (pedig csak a szoknyája alá néztek be). :p
Orihara-tól kapnak egy tisztességes letolást, mivel egy százlábú-szerű élőlényt tettek a cipőjébe, és annak csípésétől enyhén bedagadt a lába. Tonchan védi őket arra hivatkozva, hogy "megbánták" az esetet, de neki is leordítja a fejét Orihara, mondván, hogy túl naív / engedékeny (itt is egy szóvicc volt, ugyanis az 甘い [amai] jelentheti azt is, hogy édes, ezért mindenféle édesség jelent meg a képen :p), mire az bömbölni kezd, de megvígasztalja az igazgató (aki egyébként valamilyen módon tud arról is, hogy AT-znek a srácok).
Eközben egy kis emo-zás is belefért a sorozatba, Kyouchan (Onigiri volt "barátnője") ugyanis Buccha-t is otthagyta, ezúttal egy sumou-bírkózóért. ;) Tonchan közli Kazuékkal, hogy valószínűleg évet kell ismételniük, mire azok felháborodását látva elkezd rohanni előlük "Ne erőszakoljatok meg!" / "Ti szörnyetegek!" / egyéb mondatokat kiabálva... Miután kifáradt a futásban, visszatérnek az osztályukba, ahol Tonchan előadja a szokásos fanservice-es fagylalt-szopogatást :p, majd közli a fiúkkal, hogy Orihara másnap irat velük egy tesztet, amin minimum 30 pontot el kell érniük, különben évismétlés. Ikki elhatározza, hogy nincs más választásuk, valahogyan meg kell szerezniük a tanáriból a feladatsorokat.
Ezután Tonchan és Orihara beszélgetése következik, ahol sokmindent megtudhatunk Tonchan múltjáról, és arról, hogy miért bámulja az iskola megállt óráját: amikor még ebbe a suliba járt, Orihara-sensei mindig leszúrta azért, mert elkésett az első óráról... A dolog odáig fajult, hogy - mit ad Isten - őt is évismétléssel fenyegette meg, ha még egyszer elkésik. Tonchan nem aludt aznap este, az agyában csak az járt, hogy nem szadad elkésnie, ám az iskolába félúton egy fehér macskát pillantott meg, és ez teljesen más irányba terelte a gondolatait. Természetesen emiatt hatalmas késésben volt, úgy gondolta, már nincs értelme továbbmenni, jobb lenne visszafordulni, de mégis elfutott az iskola elé, ahol Orihara-sensei várta, és meglepő dolgot közölt vele: ezúttal nem késett el, és menjen be az osztálytermébe. Tonchan sírva fakadt emiatt, ugyanis sejtette, miért nem késett el: az órát megállította valaki (ez a valaki pedig Orihara volt).
Közben persze Ikki már a "hibátlan" tervet vázolta fel társainak, de nagy meglepetésükre Tonchan is épp ott tartózkodott, és hallotta az egészet. Megkéri őket, hogy indítsák valahogy be újra azt az órát, ami 8 évvel ezelőtt megállt - Ikki próbálkozik a feljutással, de lezuhan... Hirtelen ott terem Buccha, és -nem fogjátok elhinni!- Ikki egy "Spinning Wallride Overbank 1800°" technikával feljut az óramutatókig, és kiszedi az azok mozgását blokkoló tárgyat. Tonchan jutalmul átnyújtja nekik a másnapi dolgozatokat, Ikki pedig, mivel Tonchantól tudta, hogy Orihara a tanáriban szándékosan elbújt, sejtve, hogy be akarnak jutni, odagurítja neki azt a bizonyos tárgyat... egy AT kerekét.
Másnap a dolgozatok kiosztása után meglepő dolgot konstatálnak Ikkiék: ez bizony nem az a dolgozat, amit ők kaptak - úgy látszik, Orihara erre is gondolt. :p Persze erre nem készültek fel, és habár Orihara szerint "ez a dolgozat olyan könnyű, hogy még egy általános iskolás is meg tudná oldani", a srácok elkeseredetten ballagnak haza.

A következő rész tartalmából: Na, ez érdekesnek igérkezik, jön ugyanis Akito és az ő 牙の道 [kiba no michi]-je. Ha viszont bele merik tenni azt a bizonyos két jelenetet a mangából... Akkor azt hiszem, ennyi volt az Air Gear blog. De azért még reménykedem.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.