×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kemonozume 9. rész

2006.10.14. | írta: mufurc | téma: Kemonozume | 1754 olvasás
a kedves, öreg házaspár
annyira tetszik ez az "ég a földön" motívum...
bármilyen is az a gyerek, a mi gyerekünk

nem kell sietni... csak szépen lassan. Már ha hagyják.
Yuka olyan pretty ezen a képen *_*
A végzetes pillanat...

...és a következmények.
Gakuto....
....okay, seriously, WTF is up with this guy?

Úgy tűnik, a Kemonozume egyetlen epizódját se lehet kommentár nélkül hagyni... főleg így a vége felé. :3 Először úgy tűnt, az előző feszült részek után egy csendesebb, visszafogottabb rész következik... ami bizonyos szempontból így is volt, de látszik, hogy a sorozat már a vége felé közeledik. A feszültség ugyanis végig a levegőben vibrált, a végkifejlet pedig a sorozat egyik legtragikusabb jelenete volt.

A monszter-főhadiszállásról menekülő Toshihiko és Yuka, akiket már a rendőrség is keres, egy teljesen elhagyatott pusztaságban vándorol élelem és víz nélkül. Végül a sors úgy segíti meg őket, hogy az útjukba vet egy autót, amiben egy kedves, öreg házaspár utazik. Az asszony vak, a férfi egy baleset miatt mozgássérült lett, de minden nehézség ellenére boldogan élnek, fel-alá utazgatva az országban. Felajánlják segítségüket Toshihikóéknak, és miután elbújtatják őket a rendőrök elől, a gyanakvó Toshihiko is megbarátkozik velük.

Így utaznak négyen tovább: nappal utaznak, este esznek és alszanak. Sokat beszélgetnek, és ily módon Toshihiko és Yuka kapcsolata is kicsit helyrerázódik. Toshihiko a feleségeként mutatja be Yukát, és közvetve biztosítja a nőt arról, hogy bármilyen is az a gyerek, akivel terhes, ő elfogadja és a magáénak tekinti.

Az is kiderül, hogy Toshihiko és Kazuma között nem volt mindig rossz a kapcsolat - gyerekkorukban közel álltak egymáshoz. Toshihiko reméli, hogy egyszer majd ismét jó testvérek lesznek. Yuka is mesél a múltról: Gackt kicsi kora óta mellette volt, és mindig segítette és vezette. De ahogy Yuka felnőtt, kezdte úgy érezni, hogy Gackt parancsolgat neki... ezért is nem maradt mellette. Most boldog, hogy Toshihikóval lehet, aki elfogadja olyannak, amilyennek, és szeretne "vendéglátóikhoz" hasonlóan megöregedni mellette. Toshihiko felveti az ötletet, hogy el kellene menniük az Ookyuu klinikára, amiről Yuka egyszer mesélt (ld. 6. epizód), ahol állítólag emberré tudják változtatni a szörnyetegeket.

Ebben meg is egyeznek, ám amikor visszatérnek az autóhoz, dulakodó szörnyetegeket pillantanak meg, az öregek szétszórt ruhái között. Toshihiko kardot ragad, és levágja az egyiket... aki Toshihiko legnagyobb megdöbbenésére lassan visszaváltozik az öreg férfivé. Eközben a másik szörnyeteg Yukára veti magát, és megsebesíti, Yuka pedig, az önkontrollt elvesztve, szintén átváltozik. Toshihiko sikertelenül próbálja megállítani: az őrjöngő Yuka élve felfalja ellenfelét.

A sokk persze óriási, amikor Yuka végül magához tér, és látja, mit művelt. A nő teljesen összeomlik, és elmenekül Toshihiko elől, aki szokás szerint rosszul lett harc közben, így képtelen követni. A szétesett Yuka egy erdőbe menekül, ahol cél nélkül bolyong, miközben Gackt nevét ismételgeti. Egyszer csak egy furcsa figura jelenik meg előtte... nem más, mint egy láthatóan teljesen bekattant Ooba.

Kezdenek a dolgok összeállni. A kis öregek Ooba drogjának köszönhetően változtak át - egy alkalommal, míg Toshihikóék távol voltak, meglátogatta őket, és átadott nekik egy adagot belőle, azzal, hogy ez csodaszer, ami minden bajt meggyógyít, és persze a naiv, jószándékú házaspár hitt neki. Továbbá, a klinika neve, ahová Yuka vágyik, Ookyuu... mint Ooba Kyuutarou.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.