×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mokke 4. rész

2007.11.11. | írta: Hikari | téma: Mokke | 2084 olvasás
A mindig vidám Mizuki
Bocsánatkérés a fiúktól
Iida-san

Mizukit végig idegesítették a nevető szellemek...
Még otthon is kinevették.
Indul a futás (vajon milyen hosszú lehet egy általános iskolai maraton?)

Iida-san előzésekor még hangosabb lett a káröröm.
Mizuki kiturbózott
Legyőzte Iida-sant és a szellemeket is.

Mizuki iskolájában közeledik az általános iskolások maratoni futóversenye. Mizuki jó futó, úgyhogy nagyon szeretné megnyerni a versenyt. Korán indul az iskolába, hogy gyakorolhasson. Csakhogy Mizuki az előző nap elfelejtette, hogy ő felelős az osztályterem takarításáért, úgyhogy a teremben a helyette dolgozó két fiú, Takatsu és Kasama kicsit mérgesen várnak rá. Mizuki bocsánatot kér, és saját figyelmetlenségén is nevetve, viccesen megnyugtatja a fiúkat. Azonban egy Iida Tomoko nevű lány hirtelen megzavarja a beszélgetést, és megjegyzést tesz Mizukire, amiért mindig csak nevet a problémákon és a saját felelősségén. Mizuki kicsit megbántva érzi magát, de hamar elfelejti a dolgot barátnője, Hisao javaslatára.

Az iskola után Hisaoval ketten nézelődnek és nevetgélnek egy üzlet előtt, amikor egy goromba kinézetű nő halad el mellettük. Mizuki hirtelen valami nagyon rossz dolgot érez. Azt gyanítva, hogy megint megszállta egy démon, a ház előtt várja meg Shizurut. De Shizuru nem lát rajta semmi szokatlant. A nagyapa azonban nem olyan biztos ebben, és ahogy Mizuki elszakadt szerencsecédulája is mutatja, mégis csak történt valami. Hamarosan kiderül, mi szállta meg Mizukit: egy csapat szellem, akik ettől kezdve folyton körülveszik és kinevetik. Szegény Mizuki aludni sem tud tőlük, az iskolai napját pedig teljesen tönkreteszi a sok kárörvendő kacaj. Az addig nevetős Mizukinak hirtelen semmi kedve nem lesz többet nevetni. Shizuru megpróbálja kideríteni, hogyan lehetne előzni a szellemeket, de kudarcba fúl a próbálkozás.

Elérkezik a maraton napja, de a szellemek még mindig nem tágítanak Mizuki mellől, így nem túl jók a kilátásai a győzelemre, ráadásul pont Iida lesz a legveszélyesebb ellenfele. Shizuru megtudja nagyapjától, hogy a szellemek, amik megszállták Mizukit, nem jókedvükben nevetnek. A nevetésnek ugyanis számtalan fajtája létezik. Mizukit az "Urei" szállta meg, vagyis az aggodalom, a rosszkedv nevetése, ami ősidők óta gyötri az embereket, és ami ellen a legjobb gyógyír az alkohol, mert elfeledteti az emberrel a problémákat, fájdalmat.

Eközben elindul a maraton, és Mizuki a kárörvendő nevetések ellenére egészen jól halad. Tomoko persze szorosan a nyomába szegődik, és megpróbálja kifárasztani Mizukit, akinek amúgy is megvan a baja a szellemekkel. Tomoko sikeresen az élre tör, de ekkor Mizuki hirtelen megnyugszik, és szétáradó kellemes érzés keríti hatalmába: a mozgás öröme, a futás során érzékelhető boldogság fogja el. És ez bizonyul az alkohol mellett a másik gyógymódnak az Urei ellen. Mire Mizuki feleszmél, nemcsak hogy megnyerte a versenyt, de a szellemnek sincs nyoma. Tomoko elismeri a vereséget, Mizuki pedig rájön, hogy valahol legbelül talán tényleg mérges volt és szorongott egy kicsit.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.