×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Juuousei 7. rész

2006.05.26. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 2330 olvasás
És hol vannak a varjak?
Karim
omg, egy NŐ O____O

A régi szép idők? Milyen régi szép idők?
Hogy szerepet játsszak? Te és a perverz ízlésed!
Mr. Mocsadék

szép ez a kép...
AWWW. :)
AWWW. :(

Fangirl reakció #1: Omg, NO THIRD?! Hm, de van Nakai Kazuya, miatta érdemes nézni. Mmmm, Nakai Kazuya...
Fangirl reakció #2: Omg, S/M KING ZAGI!!! xD
Fangirl reakció #3: Omg, Karim azt mondta, okasu! Karim, te kis BL fangirl. xD

Na, hogy ezeken is túl vagyunk... xD;; Ismét egy, ahem, tartalmas epizódot láthattunk, bár hálistennek az infodump ezúttal kreatívabb volt. :3 Nos, lássuk, mi is történt - felhívom a T. Közönség figyelmét, hogy hosszú és részletes leírás következik.

Szóval, az epizód nem mással nyit, mint a Sátánnal magával Odinnal, aki Heimdall tábornok és Loki doktor társaságában egy bizonyos Sigurd Heiser hadnagy jelentését hallgatja Midgardról (akinek még nem tűnt volna fel, nyakig ülünk a skandináv mitológiában). Úgy tűnik, a helyzet megérett arra, hogy egy bizonyos terv az utolsó fázisába lépjen. Heimdall szerint készen állnak egy új világ teremtésére, de Loki figyelmezteti őket, hogy ők nem istenek (de hülyén jött most ez ki :D;;), és amit csinálnak, nem más, mint egy genetikai kísérlet. Odin hiányolja Kleint és a tudását, de mint mondja, megtette amit meg kellett tennie - az emberiség érdekében.

Thor (és Tizu, akit nem lehetett levakarni) találkozik Zagival, aki megdöbbentő információkkal szolgál: ha Thor azért akar a Vadak Királya lenni, hogy lelépjen a bolygóról és visszamehessen a kolóniára, nyugodtan felejtse el az egészet - "Vadak Királya" ugyanis nem létezik, soha nem is létezett. Zagi elmeséli, hogy ő gyerekkorában Hekatéra, a Balkan Federáció börtönbolygójára került (mondtam én, hogy pszichopata, gyerekként kapott életfogytiglanit), de megszökött, és felfedezett egy bizonyos Io-II nevű hatalmas laboratóriumot, ahol egy évig bujkált - és ahol egy teremben többszáz "Vadak Királyát" talált sztázisban. Vagyis, a Vadak Királya, Zagi szavaival élve, csak egy csont, amin a chimaerai vadállatok marakodhatnak, aztán aki győz, az odakerül a többi lefagyasztott "király" mellé. Thor érthető módon összeomlik - hát ezért küzdött ő eddig? Ekkor azonban támadás éri őket, amit nem más hárít el, mint Zagi gyönyörű (elvileg, szerintem azért lehetne szebb is) Másodikja, Karim, akibe Thor kb. első pillantásra beleszeret.

A Fekete Törzs egykori táborhelyén Zagi tovább fűzi Thort: mint kiderül, mindig is tervei voltak vele. Ha Thor ennyire Vadak Királya akar lenni, ám legyen, de ne játsszon a Federáció kezére, hanem álljon Zagi függetlenségi mozgalmának(!) élére. Egy szabadságharchoz nem csak erős vezetés kell, hanem egy karizmatikus vezető is, Thor pedig birtokában van minden szükséges tulajdonságnak: gyönyörű, erős, a tragikus háttérsztori is megvan... Thor csak bámul, majd kijelenti, hogy a franc se fog szerepet játszani, azért, hogy Zagi magánháborúzhasson, és egyébként is, Odin úgyse menne bele ilyesmibe. Zagi szerint igen - egyértelmű, hogy a Federációnak nagy szüksége van a bolygóra, bár azt még nem tudja, miért.

Mindeközben Karim és Tizu is beszélgetnek, és Tizut egyre inkább megijeszti Zagi és bandája, akik ellene mennek minden törvénynek, amit Tizu ismer. Karim elmondása szerint Zagi eltörölte a régi szokásokat, és akik ellenálltak, azokat megölte - még a nőket is (ugye a Chimaerán ez duplán súlyos bűn). Zagi hívei elvakultan követik vezetőjüket, számukra az ő szava a törvény. Thor ezt maga is tapasztalja, amikor saját szemével látja, hogy Zagi megveri Karimot (amiért az könyörgött neki, hogy ne kezdjen Thorral), majd kiutasítja a törzsből. Thor próbálja nyugtatgatni Karimot, hogy ő majd segít neki, hogy visszakerüljön a Fehér Törzsbe, de a lány, aki tulajdonképpen féltékeny Thorra, sértődötten elrohan.

Thor kissé zavartan tér vissza Tizuhöz, aki, miután Thor felvilágosítja a szituációról, rémülten kéri Thort, hogy ne menjen bele Zagi játékába, mert csak rosszul járhat. Thor tudja, hogy kockázatos a helyzet, de mint mondja, nincs ideje (ugye már 15 éves, és csak 20 éves koráig lesz ereje teljében). Tizu a maga bennszülött chimaerai gondolkodásával nem érti a problémát - úgyis fog majd gyerekeket szülni Thornak, tehát az utódlása biztosított... akkor mi a gond? Thort nem viszi rá a lélek, hogy megmondja Tizunek: nagyon szereti ugyan, de nem szerelmes belé.

A megható jelenetet (AAAAAAWWWWWWWW) kinti zajok szakítják meg. Mint kiderül, Karim bánatában tényleg lelépett, a kint tomboló hóvihar ellenére... vagy talán éppen amiatt. Thor aggódva utánaindul, és végül meg is találja, bár a lányban nem teng túl az életkedv, hiszen ha visszamegy a törzshöz, Zagi úgyis megöli. Ekkor beszakad a vastag jég- és hóréteg, és kiderül, hogy egy szakadék van alattuk. Hoppá.

Szóval, a Juuousei zakatol tovább. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban hogyan kezeli majd a manga történetét... Mindenesetre, le a kalappal Doumoto Kouichi előtt. Nagyon jól hozza Thort, és ahhoz képest, hogy semmi hangszínészi gyakorlata nincs, nagyon jól ábrázolja a különféle érzelmeket is. Gratula.

Hozzászólás (0)

Juuousei 6. rész

2006.05.19. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 2111 olvasás
A Fehér Farkas
Fanservice #1
A főnök és a tanácsadó.

Fanservice #2
Szegény Cheng... :(
Sajnálom, Yuuki, de nem vagy elég csinos... :(

Fanservice #3
Én is akarok ilyen szobadíszt! :D
きゃああっ!麗しき兄弟愛よ!

A fórumon már megtettem, de itt is megragadnám a lehetőséget, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek Doumoto Kouichitől (jó, nem mintha sokra mennék vele xD), amiért valaha is röhögtem azon, hogy seiyuu lesz. Most, hogy végre hallottam is... meglepően jó. Sőt mi több, nagyon jó. YAY 4 KOUICHI-KUN!

Szóval, "négy évvel később". A chimaerai éjszaka kellős közepén hírnök érkezik a Fekete törzsből az Okker törzs legendás vezéréhez, a Fehér Sólyomhoz... vagyis, a 15 éves Thorhoz. A hírek nyugtalanítóak: a Fehér törzs a hírhedt Fehér Farkas vezetésével felprédálta a Fekete törzs székhelyét, és gyakorlatilag kiirtotta a teljes törzset. Ez csak azért furcsa, mert ha egy vezér a Vadak Királya akar is lenni, mészárlásra semmi szükség - elég megölni a többi törzs vezetőit, és átvenni az uralmat az egész népesség felett. Third ebből azt a következtetést vonja le, hogy a Farkasnak valami más célja van. Javasolja, hogy Thor hagyja, hadd végezzen a Farkas a többi vezérrel, és azután küzdjön meg vele a Vadak Királya címért, de Thor ezt felháborodva utasítja vissza - lehet, hogy el akar menni erről a bolygóról, de emberként, nem pedig szörnyetegként.

Nem sokkal később egy másik hírnök érkezik, a Sárga törzs vezetőjétől, Yuukitől, aki Thorral szeretne találkozni a Fehér Farkas megállítása érdekében. Yuuki hamar egyértelművé teszi, hogy számít Thor segítségére a Fehér Farkas megállításában - nem is annyira a Vadak Királya dolog miatt, hanem mert nem tudja elfogadni az értelmetlen vérontást.

Kiderül az is, hogy Cheng is a közelben van, bár nem túl jó állapotban. Egy négy évvel ezelőtti párbajon elvesztette az egyik lábát, és így vezetői pozícióját is. Ettől és Third visszautasításától Cheng teljesen összeomlott. Yuuki próbál vigyázni rá (^_-), de Cheng csak Thirdre tud gondolni. Thirdöt viszont továbbra sem érdekli - mint kiderül, neki már van valakije, akit mindennél jobban szeret, és aki miatt túl akarja élni ezt a poklot... egy nő. (Fangirlök és fujoshik, csak semmi pánik! :D A dolog nem ilyen egyszerű ám. xD)

A találkát támadás szakítja félbe - ki más támadna, mint a Fehér törzs. A Farkas párbajra hívja Yuukit, és végül szabálytalanul, csellel győz, amivel mindenkit felháborít, leginkább Thort. Ám ez még semmi ahhoz a sokkhoz képest, ami akkor vár rá, amikor a Farkas lehúzza a maszkját, és kiderül, hogy ő nem más, mint...

...mint...

.....mint......

....nos, akinek a hang, a szemek, a frizu és az opening alapján eddig nem tűnt volna fel, a Fehér Farkas nem más, mint Zagi. Thor persze rettenetesen meglepődik - benne még élnek az emlékek egy kedves és emberi Zagiról (...az ember azt gondolná, Thor nem igazán figyelt oda annak idején, Zagiról már akkor is ordított, hogy pszichopata :3). Thor kérdésére, hogy miért is csinálja ezt az egészet, Zagi azt válaszolja, hogy huszonnégy óra múlva jöjjön egyedül a Dagger Pagodához (ahhoz a magas vékony izéhez, amit Third a második epizódban említett), és megtudja. Thor szeretne bízni Zagiban, szeretné hinni, hogy még nem vált teljesen szörnyeteggé. Ám Third figyelmezteti: az ember a legveszélyesebb szörnyeteg, és ha Zagi ember, hát annál kevésbé szabad megbízni benne.

Mint látjuk, a sztori robog, mint egy gyorsvonat... mondjuk mint a Shinkansen, a sebességet elnézve. :/ Tényleg kevés lesz ez a 11 epizód... sztori szempontjából végülis semmi nem maradt ki, de azért jobb lett volna, ha benne maradnak olyan kis dolgok, amik jobban kifejtik a szereplők kapcsolatait, érzéseiket, gondolataikat... na mindegy. :3

Melleseg felhívnám mindenki figyelmét, hogy Thor ahogy idősödik, úgy hasonlít egyre inkább valakire... nem, nem Arslan hercegre gondolok, hanem a Juuousei egyik szereplőjére. :3 Kiknek szemeik vannak, lássák.

Hozzászólás (0)

Juuousei 5. rész

2006.05.12. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 1976 olvasás
Életveszélybe sodorlak téged, erre ezt kapom? >_<
bújj-bújj zöldág...
uuu, pritiiii......

Pretty guys with guns - best combination EVER.
Az erőviszonyok eléggé nyilvánvalóak...
Gondolkodtál volna előbb, pajti...

Ez nem az, aminek látszik. Komolyan. xD
Aww. A big, happy family. :D

Mmm... Third... *ahem*

Szóval, Thor megküzd a főnökkel - lehet hármat találni, melyikük marad életben. :3 Third hűsége párszor megkérdőjeleződik, de mindent összevéve úgy tűnik, valóban Thor javát akarja. Mint kiderül, ő is Odin jóvoltából került a Chimaerára, és úgy tűnik, komolyan gondolja, hogy Thort a Vadak Királya székébe segíti. (Ami mellesleg Thor kötelessége is, legalábbis Third szerint - Thor apja ugye Odin politikai vetélytársa volt, így Thor kutyakötelessége bevégezni, amit az apja elkezdett.)

A párbaj persze nem megy egyszerűen (pici Thor a nagy és erős főnök ellen), és Thor súlyosan megsérül. Míg öntudatlanul fekszik, a Chimaerán beköszönt a téli szezon: a fél éven át tartó éjszaka. A történtek után Thor már nem áltathatja tovább magát, végképp el kell fogadnia, hogy az élete bizony visszafordíthatatlanul megváltozott. Mégis, öröm az ürömben, hogy Tizuben és Thirdben olyan társakra lelt, akik mellett nem rossz az élet, még ezen a helyen sem.

És YAAY, következő részben tinédzser Thor, Doumoto Kouichi hangjával! (izé... yay?) Babe!Tizu! The Return of Zagi! Még több háttérinfó!

...de én mégis Thor új hangjára vagyok leginkább kíváncsi... xD

Hozzászólás (0)

Juuousei 4. rész

2006.05.05. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 2401 olvasás
"...lúzer."
"Ne légy már ilyen rugalmatlan..." xD;;

"Nem értelek én téged, Third."
Mr. Plot Device
"Ha rosszak lesztek, meggyilkolom a szüleiteket! Vagy még anélkül is."

"Heh."
"Úristen, mibe keveredtem már megint?!"

Hát, ennek a résznek egyértelműen Third volt a sztárja... Eszméletlen az ürge (csak a különféle arckifejezéseiről vmi ötven screencapet készítettem :D), és persze egyre több körülötte a titok is.

Szóval, feszültség van az Okker törzsben - a főnök nagyon fűzi Chenget, de a nőt másvalaki érdekli... Third. (Na ja. Kinek kéne más, ha Thirdöt is megkaphatja?) Thirdöt viszont láthatóan nem érdekli Cheng, legalábbis Tizu elmondása szerint Third annak idején visszautasította Cheng felkérését, hogy legyen a gyermeke apja. A főnök persze őrülten féltékeny, és ezt nem is nagyon rejti véka alá.

Mindeközben Third úgy dönt, belép Harmadiknak Thor frissen alakult törzsébe. ("De te már az Okker törzs Harmadikja vagy!" "Nem baj, tehetséges vagyok, menni fog a multitask." :D) Tizu azonnal feladatot is ad neki: vigye el őket Colinhoz. Azonban mielőtt elindulnának, megjelenik Cheng, és követeli, hogy Third adjon magyarázatot a viselkedésére.

"Azért nem lettem a gyereked apja, mert nem lehet gyerekem." Aaaha, persze, hogyne. Mibe, hogy hazudik? :3 Mindenesetre, ettől még lelkesen flörtöl Chenggel... és mint kiderül, nem csak vele, hanem egy másik, Ilsa nevű nővel is. Third, te szemét nőcsábász. xD

Miután Third sikeresen letudta Chenget, a Thor törzs felkeresi Colint, aki meglepő módon ismerte Thor szüleit, és érdekes információkkal szolgál (THE PLOT FINALLY THICKENS!). Colin állítása szerint Thor szüleit nem más gyilkolta meg, mint Odin, a Juno kolónia vezetője, politikai okokból (persze nem ők voltak az egyetlen áldozatok). Ezenfelül, akinek bármi köze volt a tisztogatáshoz, ideküldték a Chimaerára... tehát Thor és Rai is ezért kerültek a bolygóra.

Colin bizalmasan egy másik fontos információt is közöl Tizuvel, mégpedig azt, hogy Thornak viszonylag kevés ideje van már hátra. A kolóniákon élő emberek ugyanis, talán a drasztikusan megváltozott életkörülmények miatt, legfeljebb harminc évig élnek. Ezért aztán 17-18 éves korukban műtéten mennek keresztül, amely meghosszabbítja az életüket úgy 60-70 évig. (Thor később megjegyzi, hogy a földi emberek enélkül is képesek voltak akár 90 évig is élni, mire Tizu álla leesik - "K-kilencven évig?! o___o") Azonban Thor túl fiatalon került el a kolóniáról... így hát valószínűleg csak 20 éves koráig lesz erős, utána rohamosan hanyatlásnak indul majd az egészsége.

Thor persze csak hazatérte után jön rá, hogy pár fontos dolgot elfelejtett megkérdezni Colintól, de mikor Tizuvel visszamennek hozzá, a férfit holtan találják, meglehetősen gyanús körülmények között. A gyanúsított pedig csak egy ember lehet...

Aznap este az Okker törzs főhadiszállásán végre kipattan a balhé a főnök és Third között (jobban mondva, Third addig húzza a főnököt, amíg az végleg kiborul :D). Thort felháborítja a főnök viselkedése, és szóváltásba keveredik vele, melynek során kicsúszik a száján a végzetes mondat: "Ha egy főnök ilyen, akkor ennyi erővel én is lehetnék az!" Third azonnal kihirdeti a párbajt, Tizu rémüldözik, Thor pedig csak habog, hogy ő nem ezt akarta, Third félreértette... de végül leesik neki, hogy szó sincs félreértésről: Third csapdába csalta.

Na, úgy látszik, a sztori végre nekiindult... mi lesz még itt, mi lesz még itt! (Ami azt illeti, én már tudom, mert türelmetlen voltam, és elolvastam a mangát... xD;; Vagyis inkább csak átfutottam, hogy az animét is élvezhessem. Úgyhogy nem kell félni, nem fogok spoilerezni. :3) Aki még nem nézi a Juuouseit, tegyen magának egy szívességet, és pillantson bele. Nagyon megéri.

Hozzászólás (0)

Juuousei 3. rész

2006.04.28. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 2192 olvasás
Lenyűgözőek a hátterek... mintha OVA lenne, nem sorozat.
Ezekkel a kölykökkel folyton csak baj van...
"Um... izé... ahem."

"Call me Queen!"
Prettyboy Power!
Háttér... :o~~~~~~¤

Csak semmi cicó!
Nem tudjuk, mi történik, és nem is akarjuk tudni.

Kis fáziskéséssel Thoron kitör az angst az öccse halála miatt, amibe persze kellő adag bűntudat vegyül - nehéz elfelejteni, hogy Thor egy rosszabb pillanatában majdnem saját maga ölte meg Rait. Hogy kicsit felvidítsa Thort, Tizunek jó ötlete támad: fel kéne keresni egy bizonyos Colin nevű fickót, aki szintén nemrég érkezett, és nagyon sok mindent tud a kinti világról. Hátha ő tud valamit, ami segíthet Thornak abban, hogy lelépjen erről a bolygóról.

Azonban alig kelnek útra megkeresni Colint, új szereplők tűnnek fel a láthatáron: a Sárga törzs női csapatának vezetője, Tizu ex-főnöke, az enyhén SM queen beütésű Cheng, és lány-gerillái. Chengnek feltett szándéka, hogy visszaviszi Tizut a törzsbe ("nem adlak oda senkinek"), de Thor jó anime-főhőshöz méltón megakadályozza ebben, amivel kihívja Cheng haragját, és végképp ellehetetleníti Tizut a Sárga törzsben.

Amint Thor ezt megtudja, buksi kis fejében egy ötlet fogalmazódik meg: saját törzset kell csinálni! Ő lesz a főnök, Tizu a Második, Harmadik meg kell a fenének. De előtte még meg kéne békíteni a Thor vérére szomjazó Chenget... és persze sikerül is, némi vívás, géppuskázás és csáposmonszta-lovaglás után.

A mai infodump (leginkább Third jóvoltából):
- Az egyetlen út Chimaeráról az, ha az emberből a Vadak Királya lesz. Azonban érdekes módon kiderül, hogy a bolygón jelenleg nincsen Vadak Királya, és a nevében egy bizonyos Hekaté parancsol. Bonyolódik az ügy, bonyolódik.
- A nők olyan kevesen vannak, hogy gyakorlatilag felsőbbrendűnek számítanak (bár ez már az előző részből is kiderült), és egy női törzs vezetője még akkor is nyomást gyakorolhat egy férfi törzs vezetőjére, ha más bőrszínhez tartozó törzsekről van szó.
- Third és Cheng közt van valami. Vagyis úgy tűnik, volt. Heh.
- Thirdnek, jó Titokzatos Szépfiúhoz illően, nincs neve... vagyis lehet hogy volt, de elfelejtette. Nem küzd a Vadak Királya pozíciójáért (pedig minden esélye meglenne rá, hogy megszerezze), ugyanis utálja a felelősséget, és egyébként is, túl macerás az egész. :D Mibe, hogy nem csak ennyiről van itt szó...

Én egyébként leginkább arra lennék kíváncsi, hogy ahhoz képest, hogy Chimaerán az emberek a vadon közepén éldegélnek, sziklába vájt épületekben, miért vannak olyan kifejezetten civilizált környezetre utaló eszközeik, mint légimotor vagy gépfegyver...

Hozzászólás (0)