×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Honey and Clover II 7. rész

2006.08.19. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 3632 olvasás
A legújabb találmány: Erősen bogárszerű hangvezérelt távirányító-előkerítő szerkezet
Kis Kaoru sír

Tsukasát mindenki szerette
Ismét nagyszerű szimbolika


Szinte a teljes rész Morita és bátyja múltjának volt szentelve. Megtudtuk, hogy hogyan vesztette el apjuk a vállalatát, méghozzá a legjobb barátja és munkatársa, Tatsuo árulása miatt, aki mindig féltékeny volt Tsukasára. Tsukasa különös ember volt, vad, szabad, öntörvényű, mégis mindig szerencsés, mindenki szerette. Tatsuo saját balszerencsés sorsa és betegsége miatt egész életében féltékeny volt barátjára.
Teljes párhuzam figyelhető meg kettejük, és a két fiú között: Shinobut az apjuk mindig is jobban szerette, talán mert a kisebb fiú hasonlított rá jobban a kettő közül. Kaoru mindig a háttérbe szorult, mindig féltékeny volt öccsére. Ezért ő volt az, aki meg tudta érteni Tatsuo tettét. Tsukasa ezután úgy nevelte fel fiait, hogy ne érezzenek soha gyűlöletet vagy bosszút, nézzenek csak előre, a fény felé.
Ezután egy jelenetben láthatjuk, ahogy a két fiú egy üzlet kirakatában meglátnak egy walkmant, amiben felismerik apjuk egy találmányát, Floyd Electric emblémával. Kaoru kikel magából és tönkre akarja tenni, az üzlet dolgozói el akarják kapni őket, ezért futni kezdenek. Kaoru messze lemarad öccse mögött, nem tud olyan gyorsan futni, előre, a fény felé... Végül elesik, és amikor elkapná a három ember, Shinobu visszafordul, ráveti magát, és egész testével védelmezi bátyját. Úgy tűnik, Shinobu semmit sem tudott, semmit sem érzett a megkülönböztetésből.
A rész nagyon aggasztó jelenettel zárul, vészjósló, erős szél fúj kinn az iskola körül, melyet Yamada, Takemoto, és Shuuji is aggódva figyelnek. De nem sejtenek semmit. Majd következik egy kép, melyen Hagu (akiből csak egy szőke tincs látszik) a földön fekszik, mellette véres üvegcserepek. OMG, mi történt?!

Hozzászólás (1)

Honey and Clover II 6. rész

2006.08.19. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 2312 olvasás
Chibi Kaoru és Chibi Shinobu
Morita-apuka
Családi vacsora macskatöméssel

Sugoi, Hagu-chan egészen felnőttnek néz ki ezzel a hajjal
Nagyon szép szimbolika: minden doboz egy ötlet, egy lehetséges alkotás

LOL. Ez simán fúj
Ezt a képet azért töltöttem fel, mert Yamazaki pólója Rotflol

Aranyos jelenettel kezdődött a rész, Kaorut és Moritát láthattuk kiskorukban az apjukkal, aki egy technológiai kutató intézet főnöke volt. Otthon megmutatja a fiúknak a legújabb találmányát, egy kawaii kis mechanikus bogarat, ami képes a fénykövetésre. Aztán kedves családi kép következik a vacsoráról, közben Morita jó szokásához híven erőszakolja a macskába kanállal az ételt. LOL. Ahogy felébred a fűben az elmélkedésből, egy fehér macska fekszik a hasán (ami annyira kawaii kép, hogy el is készítem majd vektor artnak...).
Takemoto folytatja a hatalmas szobor-torony-képződmény építését, nagyon szép jelenet, ahogy láthatjuk: sokkal érettebb, sokat tanult az "énkereső úton". Hagu-channal is láthattunk egy nagyszerű jelenetet, mely hihetetlen szép szimbolikával ábrázolta, mit jelent Hagunak a művészet. Elbűvölve nézegette a márványszobrokat ábrázoló képeket arról ábrándozva, hogy milyen lehet márványt faragni. Hagu úgy érzi, egy élet is kevés ahhoz, amiket szeretne megvalósítani, annyi ötlete van. De ha valaki segítene neki, mellette állna... vajon kire gondolt?
Rika levelet küldött Mayamának, és megkérte a fiút, hogy utazzon hozzá. Szegény Rikát a képen látható úriember üldözi a szerelmével, úgyhogy jobb lesz, ha Mayama megvédi. Mayama mint egy gondoskodó anya, minden hazai ételt összepakol Rikának. A fűszer-kérdésre Yamada kínál megoldást. Persze amikor egyedül marad, megint szomorkodni kezd.Nomiya utána megy az utcára, és végül leülnek beszélgetni egy padra.
Shuuji Moritát kéri meg, hogy beszéljen Haguval, aki láthatólag válságban van. De Morita elhárítja a kérést, mondván, nem álltak annyira közel egymáshoz.
Végre kiderül, hogy Kaoru és Morita mire gyűjtik a sok pénzt: apjuk vállalatát szeretnék visszavásárolni. A visszaemlékezések a gyerekkorukra furcsák, úgy tűnik, mintha Kaorut kevésbé szerette volna Morita-apuka. Ennek ellenére közös erővel dolgoznak, bár tény, hogy mindig Morita kapja a gyanús munkákat.
A rész végén Yamada, Hagu, és Takemoto elhatározzák, hogy mivel Takomotonak úgyis van jogosítványa, miért nem utaznak el mindannyian a tengerre. mint megtudjuk, az utazásból soha nem lett semmi, de az elképzelt közös, vidám képek szinte emlékként maradtak meg bennük.

Hozzászólás (0)

Honey and Clover II 5. rész

2006.08.19. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 3269 olvasás
Ananász úszik a vízben, omg
Yamada sír
Morita megeszi Takemoto kenyérhéj-tartalékait

Ekkora lol fejeket rég láttam a sorozatban, Hagu-chan meg úgy néz ki, mint Chiyo-chan
Hagu-chan lemossa a Moritás kezeit

Kawaii
Nomiya érzelmesen üdvözölte Leadert

Miwako-san nagyon sokat törődik Yamadával, akinek mellesleg szüksége is van arra, hogy eltereljék a figyelmét a szerelmi bánatról. Rika elutazott, Mayama maradt. De tartják a kapcsolatot telefonon, és Yamada figyelmét nem kerülheti el a megváltozott, bensőségesebb hangnem kettejük között. Miwako el is hurcolja magával egy fürdő-masszázs-pihenő központba. Persze egy kis sírás így sem maradhatott el, annyira nosztalgikus volt a virágillat Yamada számára.
A Morita-rajongók számára végre volt egy Moritás-Takemotokajájátmegzabálós-Haguchankezétösszenyálazós jelenet, ami az utóbbi részek szomorúbb hangulata után jól jött. Morita megint egy csomó pénzzel volt megtömve, és megint a bátyjával értekezett valami újabb munkáról. Gyanús. Takemoto mellesleg az összes pénzét ráköltötte a jogosítványra, úgyhogy kenyérhéjon és Mayama ételén él szegény.
Aztán vissza Yamadához és Nomiyához: Miwako-san nem volt épp az irodában, úgyhogy Yamada azzal múlatta az idejét, hogy Leadernek, Miwako kutyájának énekelt egy Leader-dalt, ami meglehetősen kawaii volt, és feltehetőleg nem az első ilyen költemény, mert Leader új dalként üdvözölte a kis nótát. Yamada közben el is szomorodott egy kicsit, és Nomiyára gondolt, akinek úgy tűnik, képtelen megnyílni. Aztán hirtelen ott termett maga Nomiya, aki érzelmesen üdvözölte Leadert, majd szeretett volna ráténi Yamada érzelmes üdvözlésére is. Szegény lány ijedtében óriási ordítást hallatott, majd elszaladt. Valószínűleg túl gyorsan mennek számára a dolgok, és nehezére esik túllépni Mayamán, akit olyan sokáig szeretett. Továbblépés helyett még mindig inkább a viszonzatlan, szomorú szerelmet választaná. Pedig épp ideje szakítani a múlttal, és ezt valószínűleg Nomiya is így gondolja, aki utána is szaladt, nem hagyva elmenekülni a lányt.

Hozzászólás (1)

Honey and Clover II 4. rész

2006.08.03. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 2340 olvasás



Szomorú rész volt, egy kissé sokkoló jelenettel. Mayama régóta észrevette, hogy Rika sokat gondol a városra, ahol fiatalságát töltötte Haradával és Shuujivel. Egy rövid visszemlékezést is láthatunk hármuk múltjából (Rika kawaii), amely hamarosan rémálomba torkollik: láthatjuk a Harada balesete után történteket. Láthatjuk, ahogy Rika és Shuuji útjai is elváltak, mert egymás mellett még fájdalmasabb lett volna élniük a nyomasztó emlékek miatt. Először láthattuk, hogy Rika komolyan gondolt az öngyilkosságra a baleset után.
Mayama az állomáson kap az alkalmon, és az épp előttük megálló vonatba tessékeli Rikát. A vonat Szapporóba megy, vagyis Rika szülővárosa felé. Rika csodálkozik az akción, de beleegyezik a dologba, bár kissé készületlenül érte az út. Mivel egyetlen szobát vettek ki a vonaton, közös helyiségben kell aludniuk.
A kis város üres és komor, a rész egyik legszomorúbb jelenete a porig rombolt ház látványa. Rikát elárasztják az emlékek (kis Rika a kutyával kawaii), megköszöni Mayamának, hogy itt lehet. Mayama megöleli, majd egy kép következik kettejükről, ahogy összebújva alszanak egy ágyban (ez volt a sokkoló jelenet). Reggel Rika titokban felöltözik és el akarja hagyni a szobát, de Mayama riasztót szerelt a táskájára. Elkapja, és önmagából kikelve elmondja, hogy régóta tud mindent Rikáról, ismeri az e-mailjeit (félelmetes), és ne képzelje, hogy csak így itthagyhatja őt, és az életet, miután befejezte a Haradával elkezdett munkát.

Hozzászólás (0)

Honey and Clover II 3. rész

2006.07.26. | írta: Hikari | téma: Honey and Clover II | 2431 olvasás
Hagu-chan új hajviselete sokkal jobban áll neki
Nomiya megvilágosodott
Mayamát rajtakapták, amint Rika notebookjában turkál

Yamazaki fárasztó szobatárs
Yamada ilyen béna volt a fél rész alatt
Yamazaki-féle városnéző körút

Yamada még mindig béna,
és nem vette a lapot.
Processing Capacity Exceeded. LOL

Yamada továbbra is gyötri magát Rika és Mayama mellett, ráadásul Rika egy munka kapcsán Spanyolországba kell, hogy utazzon. Amikor Mayama kétségeit fejezi ki a dologgal kapcsolatban, Rika közli, hogy természetesen a fiú vele együtt utazna, bár egyelőre lemondja a dolgot.
Nomiya, aki épp egy munkából kifolyólag Tottoriban van, megtudja, hogy Yamada Rikának dolgozik, és sejti, hogy a lányt ez megviseli. Felhívja Yamadát telefonon, aki erősnek és vidámnak mutatja magát. De Nomiyát nem lehet átverni, elindul Tokióba hogy találkozzanak. Yamada a beszélgetés után sírva fakad, és ettől kezdve meglehetősen szánalmasan viselkedik. Miwako szándékosan Nomiyához szeretné küldeni, ezért egy csomag kézbesítésének ürügyén elküldi a lányt Tottoriba. Így aztán persze sikeresen elkerülik egymást, és Yamazaki, aki béna nőügyekben, megpróbálja szórakoztatni Yamadát, míg Nomiya visszaérkezik. Végül megérkezik Nomiya hullafáradtan.
Másnap elmondja Yamadának, hogy miatta ment Tokióba, de Yamada továbbra sem veszi a lapot. Úgy tűnik, a nőcsábász Nomiya menthetetlenül beleszeretett Yamadába, olyannyira, hogy a vonatnál való búcsúzáskor közli Yamadával, hogy szereti. Yamada most először veszi észre Nomiya érzelmeit, ami meglehetősen túl is telíti agyának feldolgozóképességét.

Hozzászólás (0)